Росія хоче

Росія хоче "закрити" українські фури на штрафмайданчиках

Укрінформ
Федеральна служба по нагляду у сфері транспорту Російської Федерації (Ространснагляд) заявила про вживання у відповідь заходів по призупиненню руху на території Росії вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Ространснагляду.

«З 14 лютого Ространснагляд вживає заходи у відповідь по призупиненню руху на території Росії вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні», - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що зазначена міра не стосується режиму транзиту з України до Казахстану, який здійснюється згідно з указом президента РФ від 01.01.2016 р. № 1.

Повідомляється, що станом на 09:00 15.02.2016 р. на території РФ затримано 152 автотранспортні засоби, що належать українським перевізникам.

«До отримання додаткових вказівок від Міністерства транспорту Російської Федерації інспектори Ространснагляду в ході здійснення транспортного контролю вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, складають протокол вилучення з описом документів і поміщають автотранспортний засіб на спеціалізовану стоянку», - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України стверджувало, що станом на 4 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію.

Сьогодні в Мінекономрозвитку вже спростовували інформацію про те, що Росія обмежила рух українських перевізників. Про це написала в понеділок у Фейсбук заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

"При нагоді зазначу, поширена 13-14.02 інформація, що РФ обмежила перевезення українських перевізників не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли, - це транзит до Казахстану через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовані одиничні випадки проблем з перетином кордону РФ українськими водіями", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-