У 2014 році з держпідприємств вивели 110 мільярдів - Ситник

У 2014 році з держпідприємств вивели 110 мільярдів - Ситник

Укрінформ
Здебільшого НАБУ займається держпідприємствами, оскільки у 2014 році задекларована кількість їхніх збитків становила 110 мільярдів гривень.

Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

«Якщо говорити про 2014 рік, то кількість збитків, які задекларовані державними підприємствами, складає близько 110 мільярдів гривень. Це якраз та сума, яка була виведена через ці підприємства, і без належної роботи по державних підприємствах ці схеми працюватимуть і  надалі», - сказав він.

На думку директора НАБУ, є великий ризик, що у поточному році будуть створюватися схеми, які будуть направлені на вимивання грошей з державних підприємств, а також на те, щоб вартість їх була занижена перед приватизацією, щоб іноземні інвестори не зацікавилися підприємствами, і відповідно певні особи отримали можливість через офшори викупити їх за заниженими цінами.

«З такою метою виводяться гроші і створюється заборгованість. Інвестор бачить, що підприємство не досить чисте, має сумнівну заборгованість, і відповідно вкладати кошти в них не захоче», - зазначив Ситник.

Він запевнив, що детективи НАБУ звертатимуть пильну увагу на зловживання у сфері державних підприємств, і пообіцяв, що перші кримінальні справи стосовно державних підприємств будуть направлені до суду вже наприкінці березня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-