Пенсії військовим не перераховуватимуть - Міноборони

Пенсії військовим не перераховуватимуть - Міноборони

Укрінформ
Нещодавнє підвищення розмірів грошового забезпечення та премій військовослужбовців не передбачає проведення перерахунку пенсій військовим пенсіонерам.

Про це повідомили у Міноборони України під час організованої відомством спеціальної інтернет-конференції для військовослужбовців ЗСУ та членів їх сімей.

"Видання міністром оборони України наказів щодо зміни складових розмірів грошового забезпечення та премій військовослужбовців не є підставою для повідомлення Пенсійному фонду України та проведення перерахунку пенсій", - зазначили у відомстві.

У МОУ наголосили, що згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, затвердженим постановою Кабміну від 13 лютого 2008 р. № 45, "перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється в разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв'язку із введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення".

"Відповідно до статті 63 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” перерахунок пенсій проводиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України", - відзначили у МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-