У Мінінфраструктури назвали «вузькі місця» Шовкого шляху

У Мінінфраструктури назвали «вузькі місця» Шовкого шляху

Укрінформ
Демонстраційний поїзд за маршрутом нового «шовкового шляху» затримався у Чорному морі через шторм та на станції Жанаарка через неузгодженість дій по оплаті казахській стороні.

Про це повідомляє Мінінфраструктури.

"Загалом тривалість маршруту склала 15,5 діб замість 11-12 анонсованих раніше. Затримки виникли у Чорному морі та на території Казахстану. Так, тривалість руху збільшилась через затримку порому на Чорному морі, спричинену штормом, та простій на станції Жанаарка через неузгодженість дій по оплаті казахській стороні", - повідомили у транспортному відомстві.

У міністерстві зазначили, що такі зміни у графіку під час тестового рейсу - нормальне явище.

"Його призначення полягає саме у спільному відпрацюванні маршруту операторами поїзда в кожній з країн-учасниць. Деморейс допоміг виявити можливі «вузькі місця» і зрозуміти, як уникати їх у майбутньому. Це стане основою для удосконалення логістики перевезень після запуску поїзда новим Шовковим шляхом на регулярній основі", - наголосили в Мінінфраструктури.

Нагадаємо, поїзд у складі 10 вагонів та 20 сорокафутових контейнерів був відправлений 15 січня з Іллічівська по маршруту нового Шовкового шляху. В ніч на 31 січня потяг прибув у пункт призначення на станцію Достик Казахської дороги, що на кордоні з Китайською Народною Республікою. Наступним етапом буде його навантаження товарами для перевезення у зворотному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-