Новий

Новий "шовковий шлях": перший потяг з України вже у Китаї

Укрінформ
Перший український потяг альтернативного "шовкового шляху" з доставки вантажів із Заходу на Схід в обхід території РФ успішно дістався Китаю. У дорозі потяг пробув 16 днів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

"Поїзд дістався до кінцевої точки маршруту до станції Достик (кордон Казахстану і Китаю. - Ред.) десь о 3 годині ранку 31 січня. Зараз поїзд під завантаженням, до України вирушить найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Очікувалося, що тривалість маршруту до станції Достик на кордоні Казахстану і Китаю становитиме 11-12 діб. По факту в дорозі потяг пробув 16 днів. 

"Затримка сталася на Чорному морі через несприятливі погодні умови. Замість запланованих 2-х днів провели 5", - зазначили фахівці.

Невелика зупинка була і в Казахстані, але вже через людський фактор, пояснили у прес-службі, оскільки цей рейс тестовий, і маршрут ще відпрацьовується. 

"Тестовий рейс відправлено спеціально для відпрацювання маршруту та налагодження спільної роботи операторів поїзда в кожній з країн-учасниць", - наголосили у відомстві.

Прес-служба відомства спростувала повідомлення російських ЗМІ, що "потяг, відправлений з України до Китаю по "шовковому шляху", загубився в Казахстані".

Нагадаємо, 15 січня в Іллічівську відбулось урочисте відправлення першого демонстраційного рейсу контейнерного поїзда за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай. Цей маршрут є новим напрямом «шовкового шляху» та альтернативним шляхом доставки вантажів із Заходу на Схід в обхід території РФ. 

1 лютого російське інформаційне агентство ТАСС запустило «качку» про те, що перший контейнерний поїзд, відправлений в обхід Росії, нібито пропав. Неназване джерело в одній із казахських транспортних компаній начебто повідомило ТАСС, що вагони ще в суботу, 30 січня, були відчеплені і стоять на станції Балхаш Карагандинської області (Центральний Казахстан) "через те, що за нього не заплатили". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-