Абромавичус побачив

Абромавичус побачив "перші проблиски" в економіці

Укрінформ
Українська економіка в другому півріччі 2015 року показала перші проблиски зростання, найгірші маркоекономічні показники позаду.

Про це під час години питань до уряду розповів міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, передає кореспондент Укрінформу.

"Спільними зусиллями з Верховною Радою, Національним банком уряду вдалося стабілізувати макроекономічну ситуацію. У другому півріччі були побачені перші проблиски зростання, найгірші макроекономічні показники позаду", - сказав міністр.

За його словами, уряд разом з Національним банком готовий до зняття різних економічних обмежень, як тільки це перестане погрожувати досягнутій стабільності.

"Найкращий приклад - тимчасове імпортне мито. Ми скасували його з 1 січня, на 2 місяці раніше передбаченого терміну. Це хороший сигнал для бізнесу", - зазначив Абромавичус.

Водночас міністр зауважив, що 2016 рік буде як і раніше складним для світової і української економіки. Проте він нагадав, що за прогнозами, світова економіка цього року зростатиме швидше, ніж торік - 3,6% у 2016 році проти 3,1% у 2015 році.

"Після поїздки до Давоса я налаштований оптимістичніше", - сказав Абромавичус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-