У Фірташа забрали 95 гектарів родовища на Житомирщині

У Фірташа забрали 95 гектарів родовища на Житомирщині

Укрінформ
Суд визнав протиправним та скасував рішення Житомирської обласної ради від 28 травня 2015 року, яким у державного лісгоспу було вилучено чотири ділянки загальною площею 95 га на користь ТОВ «Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат».

Про це свідчить постанова Житомирського апеляційного адміністративного суду від 13 січня, пишуть «Наші гроші».

Суд вказав, що облрада порушила законодавство, адже надала фірмі можливість отримати у користування лісогосподарські землі без погодження з Кабміном.

Видання зауважує, що на вилучення земельних ділянок лісогосподарського призначення для видобування корисних копалин розпорядженням Кабміну від 10.04.2008 №610 накладено мораторій.

«Житомирська облрада порушила і процедуру вилучення ділянок. Адже для цього вона мала прийняти рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою на вилучення ділянок, потім затвердити його і вилучити на користь фірми», - відзначає ресурс.

«Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат» входить до складу Group DF Дмитра Фірташа і знаходиться в Іршанську Житомирської області, разом з ще двома підприємствами групи – «Іршанським ГЗК» і «Валки-Ільменіт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-