Україна ратифікувала вільну торгівлю з Узбекистаном

Україна ратифікувала вільну торгівлю з Узбекистаном

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Закон "Про ратифікацію Протоколу про застосування Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011  року між його Сторонами та Республікою Узбекистан".

За відповідне рішення проголосували 234 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до Закону, з набранням чинності Протоколом "будуть застосовуватись всі положення Договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року у відносинах між Республікою Узбекистан та Сторонами Договору, з урахуванням умов, передбачених Протоколом, що сприятиме розширенню зони вільної торгівлі в рамках СНД".

Згідно з положеннями Протоколу, Республіка Узбекистан не застосовує по відношенню до України імпортні та експортні мита.

Крім того, автори закону зазначили, що відповідно до положень Протоколу дія Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Узбекистан про вільну торгівлю від 29 грудня 1994 не відміняється.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник Наталія Микольська, виступаючи з трибуни ВР, зауважила, що цей Протокол сприятиме протидії агресії Росії з її забороною на експорт українських товарів.

"Ні для кого не таємниця, що угода і зона вільної торгівлі СНД зараз не є найбільш передбачуваною і надійною зоною вільної торгівлі, у першу чергу, через дії РФ. Але нам не потрібно забувати про торгівлю з нашими іншими партнерами, особливо з тими партнерами, експорт до яких перевищує в рази імпорт з цих країн. Узбекистан є такою країною. Нам украй важливо сьогодні гуртувати навколо себе союзників в рамках ЗВТ СНД для того, щоб наш експорт і далі не падав", - підкреслила Микольська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-