Демчишин призначив директором підслідного екс-регіонала - ЗМІ

Демчишин призначив директором підслідного екс-регіонала - ЗМІ

Укрінформ
Міністр енергетики України Володимир Демчишин призначив головою державного підприємства "Полтавське управління геофізичних робіт" екс-регіонала Володимира Гладуна.

Про це повідомляють журналісти спільного проекту Радіо Свобода та "UA:Першого" каналу. 

"Міністр енергетики України Володимир Демчишин своїм наказом призначив виконувачем обов'язків голови державного підприємства "Полтавське управління геофізичних робіт" Володимира Гладуна, що вже очолював це держпідприємство за попередньої влади, а нині проходить по кримінальній справі про розтрату держмайна. Наказ за підписом міністра є у розпорядженні програми "Схеми", - йдеться у повідомленні.

Як вдалося з'ясувати, Гладун проходить по справі №1201517000000816. Національна поліція Полтавської області підозрює тогочасне керівництво ДП у розтраті державних коштів та укладанні завідомо збиткових контрактів за попередньою змовою з приватними суб'єктами господарської діяльності. Зокрема, слідчі розслідують багатомільйонні оборудки з фірмою "Полтавське підприємство геофізичних робіт", що зареєстрована на прийомну доньку Гладуна Оксану Шпак.

Одночасно з призначенням Гладуна міністр Демчишин припинив повноваження в.о. директора цього держпідприємства Владислава Левінського.

Гладун повідомив журналістам, що вже готується виконувати обов'язки директора "Полтавського управління геофізичних робіт", але, почувши запитання про кримінальну справу та контракти з родичами, поклав слухавку. Глава Міненерго не прокоментував призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-