Одеська міськрада запроваджує систему ProZorro

Одеська міськрада запроваджує систему ProZorro

Укрінформ
З ініціативи активістів громадських організацій, комерційних майданчиків та IT-компаній департамент економічного розвитку Одеської міськради готується запровадити систему електронних закупівель, що має забезпечити прозорість процесу і економію коштів.

Про це в суботу повідомили Укрінформу в департаменті інформації Одеської міськради.

"Фахівці департаменту економічного розвитку міськради за участю координатора ProZorro, проектного менеджера при Національній Раді реформ Христини Гуцалової здійснили презентацію систему електронних закупівель для працівників виконавчих органів, комунальних підприємств, установ та організацій міста", - зазначили в мерії.

За словами Гуцалової, створена волонтерами за власний кошт електронна система взаємодії державного замовника товарів і послуг та постачальника спрямована на подолання корупції в системі держзакупівель. "Завдяки запровадженню цієї системи спрощено доступ представників малого та середнього бізнесу до держзакупівель, що дає змогу економно витрачати кошти і забезпечує громадський контроль за процесом торгів", - додала вона.

Торік здійснено понад 38 тисяч закупівель за допомогою системи ProZorro на суму понад 6 мільярдів гривень, причому економія коштів склала близько півмільярда гривень, констатувала менеджер при Національній Раді реформ.

За словами представника департаменту інформацї Наталії Мальцевої, систему електронних закупівель в Одеській міськраді буде введено з лютого поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-