Шовковий шлях: з березня курсуватимуть вісім поромів – УЗ

Шовковий шлях: з березня курсуватимуть вісім поромів – УЗ

Укрінформ
На новому транскордонному маршруті Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське і Чорне моря) уже з березня поточного року курсуватимуть з вантажами 8 контейнерних потягів.

Про це заявив в Іллічівському морському порту голова правління "Укрзалізниці" Олександр Завгородній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожен із контейнерних потягів, що відправлятимуться з Іллічівського порту на борту морських поромів, перебуватимуть у дорозі до Китаю 11 діб. Перехід через Чорне море до грузинського порту Батумі здійснюватимуть 8 поромів. Це два судна Болгарського морського пароплавства, в тому числі паром "Герої Севастополя", що сьогодні вирушив в рейс до Батумі, а також шість теплоходів, що належать судноплавній компанії "Укріферрі" та ПАТ "Укрзалізниця". Через Каспійське море до берегів Казахстану контейнерні потяги доставлятимуть одинадцять поромів Каспійського морського пароплавства "КАСПАР", створеного Азербайджаном", - зазначив Завгородній.

За його словами, "на борту поромів "КАСПАР" у кожний рейс регулярно відправлятимуться потяги у складі 54 вагонів".

"Спорудження ще двох поромів для роботи на маршруті Алят - Актау-Порт замовив уряд Казахстану - у 2017 році вони включаться в роботу", - додав керівник УЗ.

Напередодні запуску контейнерного поїзда, частину вагонів якого завантажено металоконструкціями, урядові відомства країн-партнерів узгодили транспортні технології, прискорені терміни доставки, здешевлені на 20% тарифні умови, визначили операторів потягів, підсумував Завгородній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-