Британія розслідує махінації з міжбанківською ставкою

Британія розслідує махінації з міжбанківською ставкою

Укрінформ
11 екс-співробітників Deutsche Bank, Barclays і Societe Generale стануть першими обвинуваченими у справі про махінації з міжбанківською ставкою Euribo, по якій встановлюються процентні ставки на велику кількість фінансових продуктів, включаючи іпотечні позики.

Про це повідомляє Reuters.

"Десять чоловіків і одна жінка - колишні співробітники Deutsche Bank, Barclays і Societe Generale стануть першими обвинуваченими у справі про махінації з міжбанківською ставкою Euribo, по якій встановлюються процентні ставки на велику кількість фінансових продуктів, включаючи іпотечні позики. У понеділок вони постануть перед судом у Лондоні, де їм пред'являть звинувачення", - йдеться у повідомленні.

Міжнародні розслідування махінацій зі ставками вже обійшлися банкам приблизно в $9 млрд, витрачених на рішення регуляційних питань. Понад 30 людей були притягнуті до відповідальності.

Міжбанківські ставки Euribor і Libor, що визначають вартість, за якою банки видають один одному кредити, є ключовими для фінансових продуктів загальним обсягом більш як 450 трильйонів доларів.

Нагадаємо: судові розгляди у Лондоні почались через 3 роки після того, як в 2012 році британський банк Barclays визнав, що його трейдери намагалися маніпулювати ставками Libor і Euribor в період з 2005 по 2009 роки. Barclays був оштрафований на $450 млн.

З тих пір ще 10 великих фінансових інститутів у Європі і США отримали штрафи за причетність до скандалу, у тому числі UBS, Lloyds, JPMorgan, Citigroup і ICAP.

Deutsche Bank був змушений виплатити рекордний штраф у розмірі 2,5 млрд доларів минулого квітня. В рамках домовленостей, співробітники лондонського підрозділу банку визнали себе винними в шахрайстві з використанням електронних засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-