Яценюк домовився із Казахстаном і Азербайджаном про забезпечення транзиту

Яценюк домовився із Казахстаном і Азербайджаном про забезпечення транзиту

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк телефоном обговорив із главами урядів Казахстану і Азербайджану проблему транзиту українських товарів через територію РФ та шляхи її вирішення.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, у розмові Яценюка з Прем’єр-міністром Республіки Казахстан Карімом Масімовим особлива увага приділялася проблематиці доставки української продукції до Казахстану та здійснення транзитних перевезень. Керівники урядів засвідчили спільну готовність до розв’язання проблем і дали негайні доручення національним компетентним відомствам оперативно завершити переговори для забезпечення оптимального та ефективного транзиту.

У телефонній бесіді з Прем’єр-міністром Азербайджанської Республіки Артуром Расізаде досягнуто "принципової згоди стосовно шляхів розв'язання новопосталих проблем транзиту і домовилися про проведення в найкоротші строки зустрічі національних уповноважених представників, що матиме на меті узгодження необхідних технічних рішень", зазначили у прес-службі.

Як повідомляв Укрінформ, через зупинку Російською Федерацією транзиту товарів через свою територію Міністерство інфраструктури України запропонувало перевізникам скористатися транзитним маршрутом в обхід РФ. Зокрема, вантажі можна везти або морським шляхом з Іллічівська, або територією Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-