Коболєв: Україна купуватиме російський газ лише на своїх умовах

Коболєв: Україна купуватиме російський газ лише на своїх умовах

Укрінформ
Україна відновить поставки газу з Росії, якщо та погодиться на запропоновані нами ціни на блакитне паливо. Це питання нині переведено суто у комерційну площину.

Про це в інтерв'ю 5 каналу сказав голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ідеологія зустрічі була комерційна, ми відкрито повідомили наших колег про те, які умови нам потрібні, щоб ми відновили придбання цього газу. Наприклад, у грудні Україна не імпортувала газ, зараз не імпортує. Ми чекаємо, поки наші комерційні пропозиції будуть прийняті позитивно», - зазначив Коболєв.

За його словами, раніше Україна була вимушена проводити складні перемовини з Росією щодо придбання газу, але зараз це питання суто комерційного характеру. Це, на переконання голови НАК "Нафтогаз", є результатом реформ, проведених в Україні.

«Світова кон'юнктура говорить про цінові параметри, і вони дійсно пішли у наш бік. У наступному році ціни будуть ще нижчими. Але питання в іншому - у тому, що ми змогли диверсифікувати постачання газу», - сказав голова Нафтогазу.

Окрім диверсифікації поставок, Коболєв також відзначив важливість впровадження реформ ринку газу в Україні.

«Ці досягнення були зроблені в Україні. Це не кон'юнктура, це результат тих реформ, які проводилися у 2015 році», - наголосив голова Нафтогазу.

Він розповів, що минулого осінньо-зимового періоду Газпром опирався політиці диверсифікації в Україні та витратив більше 6 млрд дол. на те, щоб припинити постачання газу з Європи.

«Це найбільш скромні оцінки російських аналітиків, це не ми рахували. Підрахувавши, що з одного боку ці кошти були втрачені, а з іншого боку, мета не була досягнута, Газпром змінив своє ставлення до нас», - вважає Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-