Нафта Brent уже дешевша, ніж WTI

Нафта Brent уже дешевша, ніж WTI

Укрінформ
Барель північноморської суміші Brent на торгах у середу, 23 грудня, став дешевше за барель легкої північноамериканської нафти WTI.

Як пише Прайм, станом на 10.30 квск вартість лютневого ф'ючерсу на Brent становила $36,49 за барель, а вартість лютневого ф'ючерсу на легку нафту WTI зріс до $36,5 за барель.

Вартість нафти марки Brent під час торгів понеділка оновила мінімум з липня 2004 року, пішовши нижче позначки в 36,2 долара за барель.

Американська марка WTI, яка традиційно торгувалася з дисконтом до Brent, стрімко скорочує ціновий розрив з нею. У період сланцевого буму в 2010-2014 рр. WTI в середньому коштувала на $10,26 за барель менше, ніж Brent. У 2011 р. різниця досягала навіть $27. Цього року різниця часом перевищувала $10.

Багато аналітиків і брокери вважають, що збільшення виробництва в США і експорт з Саудівської Аравії є ознаками того, що надлишок на ринку сировини, ймовірно, не розсіється найближчим часом. При цьому поточне зростання цін на нафту може бути пов'язано з фіксацією прибутку від "ведмежих" ставок деяких трейдерів після падіння вартості "чорного золота". Водночас трейдери очікують обмежені зміни в цінах у зв'язку з майбутніми різдвяними та новорічними святами, що викликають зниження обсягу торгів.

На динаміку ринку сьогодні можуть вплинути дані Міненерго США з комерційних запасів нафти в країні, стримавши зростання цін нафти. Аналітики вважають, що за тиждень, який завершився 18 грудня, показник зріс на 1,083 мільйона барелів - до 492,133 мільйона барелів. Минулого тижня запаси нафти в країні зросли на 4,8 мільйона барелів, або на 1%, - до 490,7 мільйона барелів.

Фото: ВАТ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-