Бюджет-2016 таки перепишуть по-старому – Южаніна

Бюджет-2016 таки перепишуть по-старому – Южаніна

Укрінформ
Верховна Рада і Уряд домовилися перенести податкову реформу на наступний рік. Бюджет на 2016 рік ухвалюватиметься на підставі чинної податкової бази, до якої буде внесено певні зміни.

Про це у Фейсбуці написала голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. 

"У понеділок, 21 грудня, до Верховної Ради буде подано новий законопроект про внесення змін до діючого Податкового кодексу. Вони стануть тією податковою базою, на якій буде побудовано бюджет країни на 2016 рік", - пише Южаніна.

За її словами, такої домовленості було досягнуто вчора, на засіданні спільної робочої групи.

"Вчора на засіданні спільної робочої групи, до якої увійшли представники і Верховної Ради, і Уряду, нарешті прийняли рішення, як ми рухаємося далі по бюджету та податковій реформі", - зазначила голова Комітету.

Що ж стосується законопроекту №3630 "Про створення конкурентних умов в оподаткуванні", то, за словами Южаніної, після затвердження парламентом змін до Податкового кодексу та ухвалення закону про держбюджет його також розглянуть у першому читанні.

"Планується, що цей документ стане базою для розробки в наступному році нового Податкового кодексу, в якому знайдуть своє відображення і прогресивні норми парламентського законопроекту №3357. Вірю, що в наступному році нам вдасться підготувати для країни справді ліберальну податкову реформу, яка буде детально прорахована найширшим колом спеціалістів, погоджена із суспільством і міжнародними партнерами та прийнята. Як цього вимагає закон, до 1 липня 2016 року", - зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон зробив заяву з приводу бюджету України на 2016 рік за наслідками дискусії на цю тему у Верховній Раді України, яка відбулася вчора, 17 грудня. За його словами, відхилення урядових пропозицій щодо нового Податкового кодексу та проекту бюджету може призвести до припинення виконання програми за угодою з МВФ про механізм розширеного фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-