МВФ визнав офіційним статус

МВФ визнав офіційним статус "боргу Януковича"

Оновлено
Укрінформ
Керівництво МВФ 16 грудня прийняло рішення, що борг у розмірі $3 млрд, який уряд Януковича отримав у грудні 2013 року від Росії, має статус офіційного.

Про це йдеться в повідомленні Фонду, поширеному в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Виконавча рада Міжнародного валютного фонду прийняла рішення, що борг у сумі $3 млрд єврооблігаціями, виданий Україні 24 грудня 2013 року Фондом національного добробуту Росії є офіційним боргом", - зазначається в документі.

На прохання Російської Федерації Виконавча рада розглянула документ та погодилась з попередньою оцінкою без проведення зборів, зауважили в МВФ.

При цьому підкреслюється, що "Україна на теперішній час не має заборгованості перед офіційними кредиторами".

У Фонді також пояснили, що в межах існуючої політики, заборгованість єврооблігаціями вважається офіційним боргом.

"Зокрема, утримувачем єврооблігації є Фонд національного добробуту - установи, що діє від імені Уряду Російської Федерації", - уточнюється в документі.

Тим не менше, нинішнє рішення Виконавчої ради МВФ не вплине на поточну програму кредитування України. Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня керівництво МВФ погодилося змінити свою політику нетерпимості щодо заборгованості перед офіційними кредиторами.

Іншими словами, якщо Україна пропустить виплати по російському боргу, вона й надалі зможе отримувати підтримку МВФ.

Нагадаємо: на початку місяця російський уряд ініціював засідання ради директорів Міжнародного валютного фонду, щоб затвердити на ньому офіційний статус "боргу Януковича".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-