Мінфін пропонує реформи, що мають зекономити мільярди

Мінфін пропонує реформи, що мають зекономити мільярди

Укрінформ
Міністерство фінансів запропонувало низку структурних реформ, які допоможуть підвищити ефективність використання державних коштів. 

Про це заявила в середу на прес-конференції міністр фінансів Наталія Яресько, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми пропонуємо цілу низку структурних реформ, що допоможуть підвищити ефективність використання державних коштів - і за рахунок цього в цілому знизити державні видатки та підвищити якість надання держпослуг», - зазначила Яресько.

Вона  уточнила, що Мінфін одночасно пропонує посилити ефективність та адресність витрат бюджету, що сприятиме досягненню справедливості та прозорості в системі соціальних виплат. Для цього пропонується провести верифікацію отримувачів державної підтримки для виявлення «мертвих душ» та невідповідності критеріям отримання такої допомоги. Передбачається, що завдяки такій перевірці вдасться заощадити на видатках держбюджету 5 мільярдів гривень. Окрім того, ще щонайменше 2,5 мільярда гривень надасть процедура  ширшого запровадження системи електронних закупівель, яка уже на практиці показала свою дієвість та ефективність.

За словами Яресько, міністерство пропонує також створити економічні стимули для значного підвищення якості надання державних послуг у гуманітарній сфері. Зокрема, наприклад, передбачається проведення оптимізації освітньої галузі, тобто укрупнення навчальних закладів, що сприятиме удосконаленню освітнього процесу, підвищенню ефективності та якості надання освітніх послуг.

«Сьогодні в Україні працюють 373 школи, в кожній з яких навчається менше 10 дітей - це малокомплектні школи, у яких вартість навчання є значно дорожча, а якість освіти - значно гірша. Про який рівень знань може йтися, якщо один вчитель в такій школі викладає всі предмети для дітей будь-якого віку? Тому уряд пропонує провести укрупнення таких шкіл, аби батьки могли віддати дитину у переобладнану школу в районному центрі чи сусідньому селі, куди зручно для всіх курсуватиме автобус», - зазначила у цьому зв'язку міністр фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-