У Конгресі США домовилися «розморозити» експорт нафти

У Конгресі США домовилися «розморозити» експорт нафти

Укрінформ
Лідери республіканської і демократичної фракцій у Конгресі США погодили законопроект, що передбачає зняття заборони на експорт нафти.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

«Про досягнення угоди оголосив увечері 15 грудня спікер Палати представників республіканець Пол Раян. Фракція демократів у нижній палаті американського парламенту поки угоду не підтвердила... Зняття заборони на експорт нафти протягом майже двох років лобіювали більш як десяток нафтових компанія, включаючи Continental Resources і ConocoPhillips, вказуючи, що такий захід дозволить скоротити коливання ринку, стимулює зростання економіки США і підвищить національну безпеку», - вказується в повідомленні.

Зняття заборони на експорт нафти є частиною законопроекту про бюджетні витрати та податки. Компромісна версія цього документа включає дозвіл на експорт нафти, на якому наполягають республіканці, а також запропонований демократами список заходів з підтримки індустрії поновлюваних джерел енергії.

Законопроект ще має пройти голосування в Палаті представників і сенаті перед тим, як потрапить на підпис до президента США.

У середу, 16 грудня, світові ціни на нафту знову знижуються. Котирування ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:00 впали на 0,4% - до $38,31 за барель. Ціна ф'ючерса на нафту WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на 0,75% - до $37,07.

Заборона на експорт нафти був запроваджений в США в 1970-х роках на фоні ембарго на постачання енергоносіїв, оголошеного країнами Перської затоки. Незважаючи на заборону, у американських нафтовидобувних компаній є можливість експортувати деякі обсяги нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-