Мінагрополітики оголосило курс на максимальну приватизацію

Мінагрополітики оголосило курс на максимальну приватизацію

Укрінформ
Приватизація державних підприємств АПК є інструментом для активізації національної економіки, заощадження державних витрат та відновлення соціальної справедливості щодо їх колективів. 

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський, повідомляє прес-служба відомства. 

«Бізнес-діяльність - не є завданням органів державного управління. Відтак, і Мінагрополітики не має лишатися квазі-агрохолдингом, яким воно було усі попередні роки. Ревізія, проведена відомством, засвідчила тотальну корупцію та безгосподарність в управлінні переважною більшістю підприємств, підконтрольних міністерству. Лише кілька десятків із більш, ніж 400 підприємств, засвідчили торік формальний прибуток. Усі інші - камінь на шиї держави», - наголосив Краснопольський.

За його словами, у жодній розвинутій країні світу не існує такої кількості державних підприємств, мета яких - комерційна діяльність. 

«Ми розпочали роздержавлення галузі та наведення кадрового порядку у державних підприємствах. Вже цього року готові передати до ФДМ понад 400 підприємств на роздержавлення. Сьогодні 70% підприємств по всіх галузях, які передаються на приватизацію ФДМ, належать до Мінагрополітики», - зауважив Краснопольський. 

На його думку, у випадку з державними підприємствами, справа іде про колосальні збитки та розкрадання мільярдів гривень, які не попадають ані до бюджету, ані трудовим колективам.

«Ми бачимо єдиний вихід - усі непрацюючі підприємства ліквідувати, інші - приватизувати. Можемо говорити лише про кілька компаній, що мають стратегічне значення для держави, де необхідно забезпечити дієву модель корпоративного управління із збереженням державної форми власності», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-