У Демчишина кажуть, що потіснили олігархів на енергоринку - звіт

У Демчишина кажуть, що потіснили олігархів на енергоринку - звіт

Укрінформ
В енергетиці барикади ще не розібрані. Фінансово-промислові групи усіма силами намагаються залишити собі монопольне становище та надприбутки.

Так проблему деолігархізації в енергетиці формулює звіт про перший рік роботи Володимира Демчишина на посаді міністра енергетики та вугільної промисловості. Документ сьогодні виклали на сайті міністерства.

Серед досягнень у цій сфері автори докладу перелічують такі:

  • “Фортеця” встояла. Незважаючи на шалений тиск з боку фінансово-промислових груп, формальні і неформальні монополісти на ринках електроенергії, нафти та газу почали втрачати контроль над сферою, змушені були відмовитися від надприбутків та відтепер повинні сплачувати податки.
  • На підприємствах нафтогазового сектору, що контролювалися приватними особами, працює новий менеджмент та проводиться ретельний фінансовий, кадровий та організаційний аудит.
  • Нові базові закони про ринок газу та електроенергії створюють дієві запобіжники, що  унеможливлюють зловживання монопольним становищем.

Разом з тим у документі зауважується, що існує проблема: «Незадовільний стан енергетичного сектору, надмірна собівартість вироблених енергоресурсів при неадекватній якості товарів та послуг— це не лише наслідок браку реформ. Це система взаємовідносин, яка зручна кільком особам, які очолюють фінансово-промислові групи», - резюмують автори звіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-