Ощадбанк є операційно прибутковим і має безпрецедентне зростання довіри з боку вкладників - заява

Ощадбанк є операційно прибутковим і має безпрецедентне зростання довіри з боку вкладників - заява

Укрінформ
Ощадбанк є операційно прибутковим, займає лідерські позиції у незалежних рейтингах надійності та демонструє безпрецедентне зростання довіри з боку вкладників.

Про це йдеться в заяві банку щодо розповсюдження некоректної та маніпулятивної інформації про фінансові показники його діяльності, переданій Укрінформу прес-службою Ощадбанку.

«Вважаємо неприпустимим маніпулятивну інтерпретацію фінансового стану банку та результатів його діяльності на основі одного з фінансових показників за один із місяців діяльності», - йдеться в документі.

«Доводимо до відома клієнтів та громадськості реальні факти, що підтверджують стабільну роботу банку: Ощадбанк знаходиться у трійці лідерів банківської системи за рівнем активів, капіталу та операційного прибутку. Ощадбанк - операційно прибутковий і за результатами діяльності за 10 місяців 2015 року посідає друге місце за рівнем операційного доходу - близько 11 млрд грн. Банк займає перше місце за рівнем адекватності капіталу серед трьох найбільших банків України із показником 11,35% (при середньому показнику за найбільшими банками 9,19%); перше місце за приростом строкових депозитів фізичних осіб (+2,9 млрд грн без урахування курсових різниць); перше місце за рівнем чистого процентного доходу (6,5 млрд грн); перше місце за рівнем високоліквідних активів (29,2 млрд грн)», - наголошують у фінансовій установі.

Крім того, вказується в заяві, Ощадний банк займає перше місце у незалежних рейтингах надійності від провідних ділових видань України.

Як наголошується в повідомленні, «Ощадний банк, як і інші українські банки, працює в надскладних умовах (анексія території, АТО, критично високі інфляційні процеси в економіці, значна девальвація). У цих умовах першочергове значення набуває професійне тлумачення всіх процесів та показників. Від адекватної оцінки та висвітлення показників діяльності банківської системи залежить її стабільне функціонування, довіра населення та міжнародних партнерів. Тож, вважаємо неприпустимим зумисне маніпулювання фінансовими показниками та необгрунтовані політичні заяви, які вводять в оману клієнтів банку та не мають жодних підстав».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-