Проект податкової реформи: скільки платитимуть українці

Проект податкової реформи: скільки платитимуть українці

Документ
Укрінформ
Пропонована Мінфіном податкова реформа передбачає зниження податкового навантаження на доходи фізичних осіб. 

Про це стверджується у документі, оприлюдненому на сайті міністерства.  

Зокрема, нова система оподаткування, яку Мінфін пропонує запровадити з 2016 року, передбачає податкову ставку 0% для 1 розміру мінімальної місячної заробітної плати (1.378 грн.), й поширення цієї пільги для всіх заробітних плат без виключення. Із суми перевищення «податкової соціальної пільги» у новій податковій системі передбачається стягнення 20% податку.

У кінцевому рахунку передбачається зниження податкового навантаження на заробітні плати. До цього твердження автори документу додали розрахунки чинних і пропонованих податків до деяких розмірів зарплат.

Також автори реформи зауважують, що за нової податкової системи більшість пенсій оподатковуватися не буде взагалі. «Сьогодні оподаткуванню підлягають пенсії, що перевищують 3 розміри мінімальної заробітної плати (3654 грн.). Під оподаткування підпадають 478,2 тис. осіб, або 3,9% загальної кількості пенсіонерів (12.147,2 тис. осіб). При збільшені ставки ПДФО до 20% оподаткування стосуватиметься пенсій лише 187 тис. осіб, або 1,5% загальної кількості пенсіонерів», - йдеться у документі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-