Україна отримує газ в оплачених обсягах - Укртрансгаз

Україна отримує газ в оплачених обсягах - Укртрансгаз

Ексклюзив
Укрінформ
Україна не робила нової заявки на поставку газу і сьогодні отримує з Росії лише той об'єм блакитного палива, який був оплачений НАК «Нафтогаз України» раніше. 

Про це у коментарі Укрінформу щодо начебто припинення поставок російського газу в Україну повідомив начальник прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський.

 «Протягом сьогоднішнього дня Укртрансгазом буде здійснено імпортування блакитного палива з території РФ у об'ємах, який був оплачений НАК «Нафтогаз України» - зазначив Білявський.

Даних щодо нової заявки на поставку газу на сайті Утрансгазу немає. 

Як повідомив Білявський, згідно з оперативною інформацією, протягом вчорашньої доби для потреб вітчизняних споживачів надійшло 10 млн кубометрів російського газу. З початку місяця з РФ було імпортовано майже 400 млн кубом природного газу.

Нагадаємо, напередодні голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зазначив, що на сьогодні Україна не має потреби у російському газі, вистачає палива, що є у газосховищах та надходить за реверсним напрямком. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Україна нині споживає нижчі від планових обсяги газу. 

Як повідомлялося, голова правління Газпрому Олексія Міллера у середу заявив, що поставки російського газу в Україну припиняються до надходження від Нафтогазу нових платежів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-