Bloomberg: Поступки Путіна за «кредитом Януковича» замало

Bloomberg: Поступки Путіна за «кредитом Януковича» замало

Укрінформ
Країни Заходу через Міжнародний валютний фонд мають допомогти Україні подолати кризу, змусивши Москву піти на ще більші поступки щодо «боргу Януковича».

На цьому наголошується у редакційній статті Bloomberg

"МВФ повинен скористатися цією можливістю (реструктуризацією, на яку погодився Путін. – Ред.), щоб вимагати від Росії більшої поступки: цей борг, зрештою, дали корумпованому лідеру не в інтересах українського народу", - йдеться у статті.

При цьому наголошується, що чим більше Україна сплатить Росії, тим більше грошей МВФ піде до країни, яка, анексувавши Крим і розпаливши конфлікт на Донбасі, зіграла провідну роль у підриві української економіки. 

"Принаймні Росії треба пропонувати такі самі умови, як і решті приватних кредиторів", - підкреслює Bloomberg. Адже на даному етапі Україна стикається з важкими викликами військового конфлікту і боротьби з корупцією. І найменше, що Захід може зробити, - переконатися, аби до цього не додався ще й непосильний борговий тягар, чому допоможе скорочення боргу України Росії, підсумовується у статті.

Нагадаємо, угода Києва з приватними кредиторами про реструктуризацію передбачала зниження на 20% суми боргу. Це дозволить Україні уникнути оплати боргу у розмірі 8,5 млрд дол., термін погашення якого за попередніми облігаціями настає протягом наступних чотирьох років. При цьому в умовах угоди був прописаний пункт, згідно з яким жоден інший держатель євробондів не може отримати більш вигідних умов реструктуризації. 

З тримачів українських євробондів тільки Росія відмовилася від реструктуризації, але 16 листопада все ж таки погодилася, пообіцявши найближчим часом обговорити деталі цієї пропозиції з партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-