Українська економіка вийшла на шлях покращення – Bloomberg

Українська економіка вийшла на шлях покращення – Bloomberg

Укрінформ
Українська економіка в останньому кварталі, на думку експертів, ймовірно, подолала півторарічну рецесію і досягла переломного моменту на шляху до оздоровлення.

Про це пише Bloomberg.

"Щорічне падіння скоротилося до 9,5%", - повідомляє Bloomberg з посиланням на середньозважений показник за підсумками опитування п'ятьох економістів.

Видання наводить нещодавно опубліковані цифри НБУ, згідно з якими ВВП України збільшився на 1% у липні-вересні порівняно з попереднім кварталом через певне поновлення промисловості та відносного перемир'я на сході країни.

У Bloomberg вважають, що припинення вогню на Донбасі дало змогу українським компаніям підняти виробництво і понизило тиск на гривню, яка цього року розмістилася на четвертій позиції у світовому рейтингу найстабільніших валют щодо долара.

Водночас експерти інвестиційного банку Dragon Capital прокоментували виданню макроекономічні показники України, зазначивши, що очікуване фінансування від МВФ у розмірі $17,5 мільярда простимулюють зростання української економіки на 1-2% наступного року.

"Прогрес у проведенні реформ наступного року визначить модель зростання української економіки на майбутнє - або вона вийде на стабільне зростання, підкріплене інвестиціями, або залишиться нестабільною, що базуватиметься на споживанні та експорті", - додала  економіст Dragon Capital Олена Білан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-