Україна припинила імпорт електрики з Росії

Україна припинила імпорт електрики з Росії

Укрінформ
Україна припинила імпорт електроенергії з Росії, завершивши монтаж переходу повітряної лінії електропередач 750 кВ «Рівненська АЕС - ПС Київська» через лінію Хмельницька АЕС - Чорнобильська АЕС. 

Про це повідомляє прес-служба ДП «НЕК «Укренерго». 

«Монтаж переходу ПЛ 750 кВ «Рівненська АЕС - ПС Київська» через лінію ХАЕС-ЧАЕС завершено, імпорт електроенергії з РФ припинено. ДП «НЕК «Укренерго» завершило роботи з монтажу переходу ПЛ 750 кВ «Рівненська АЕС - ПС Київська» через діючу лінію ХАЕС-ЧАЕС, «Енергоатом» виконав всі заплановані заходи на Рівненській АЕС», - йдеться у повідомленні.

Як нагадує Укренерго, з метою підготовки підключення лінії електропередач 750 кВ «Рівненська АЕС - ПС Київська» до відкритої розподільчої споруди (ВРС) 750 кВ Рівненської АЕС, з 28 жовтня 2015 року потужність Рівненської АЕС була обмежена до 1800 МВт на строк до 20 діб.

«У цей період зменшення потужності РАЕС компенсувалось за рахунок використання додаткових потужностей теплових електростанцій та частково (зокрема, для покриття пікових навантажень) - за рахунок імпорту електроенергії з Російської Федерації», - пояснюють у компанії.

Нині усі обмеження потужності Рівненської АЕС зняті, станом на 13 листопада імпорт електроенергії з РФ припинено. Потреби ОЕС України у електроенергії забезпечуються за рахунок власної генерації.

Нагадаємо, введення в експлуатацію лінії «Рівненська АЕС - ПС Київська» має забезпечити передачу надлишкових для Західного регіону потужностей Рівненської та Хмельницької АЕС до дефіцитного центрального регіону (Київська, Черкаська, Житомирська, Чернігівська області та м. Київ) вже до кінця року. На першому етапі реалізації проекту додатковий обсяг передачі потужності складе 700 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-