Суд визнав незаконним підвищення тарифів на газ

Суд визнав незаконним підвищення тарифів на газ

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифи на природний газ, що використовується для потреб населення.

Відповідне рішення оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Оскільки станом на дату прийняття документа (03.03.2015 р.) виключні повноваження щодо встановлення тарифів на електроенергію були лише у Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ). А Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг була утворена Указом Президента від 27.08.2014 №694/2014 і не є правонаступником НКРЕ", - зазначається в документі.

При цьому наголошується в постанові, такі повноваження були надані Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг лише Законом "Про ринок природного газу" (329-VIII від 09.04.2015), який набув юридичної сили з 1 жовтня 2015 року.

Також суд відзначив, що оскаржувана постанова прийнята з перевищенням владних повноважень та підписана не уповноваженою на це особою - виконуючим обов'язки голови. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-