Гонтарєва висунула вимоги дрібним та середнім банкам

Гонтарєва висунула вимоги дрібним та середнім банкам

Укрінформ
Дрібні та середні банки до середини 2016 року мають збільшити свій статутний капітал до 120 млн грн, а до кінця I кварталу наступного року всі фінустанови повинні мати прозору структуру власності.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарєва під час зустрічі з керівниками банків 3 та 4 груп, повідомляє прес-служба регулятора.

"Перед дрібними банками ми ставимо низку вимог - збільшити до середини 2016 року капітал до 120 млн гривень, цей капітал має бути реальним; розкрити кінцевих власників банків; зменшити частку інсайдерських кредитів та головне - не займатися протизаконною діяльністю. У НБУ нульова толерантність стосовно схемних дій банків. Зараз Національний банк має можливість виводити такі банки з ринку за один день, навіть без етапу віднесення до категорії проблемних", - зазначила вона.

У НБУ наголошують, що малі та середні банки мають виконувати всі умови та стандарти регулятора: незалежно від розміру активів мають бути платоспроможними, мати бізнес-модель ведення своєї діяльності, привести кредитування пов'язаних осіб до нормального рівня, легалізувати прозору структуру власності банку та не здійснювати ризикову діяльність, що загрожує інтересам вкладників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-