У Львові презентували перший вітчизняний електробус

У Львові презентували перший вітчизняний електробус

Укрінформ
Львівський концерн «Електрон» у понеділок презентував перший в Україні електробус.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львів зумів створити машину, якій належить майбутнє у пасажирських перевезеннях», - зазначив присутній на презентації електробуса міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

За його словами, електробуси виготовляють у багатьох країнах, зокрема, в Чехії, Польщі, Китаї, проте львівська машина вдвічі дешевша, хоч не поступається зарубіжним за своїми робочими параметрами та комфортом для пасажирів.

12-метровий низькопідлоговий електробус здатний перевозити одночасно 100 пасажирів. Потужність тягового двигуна - 230 кВт. Максимальна швидкість транспорту - 70 км/год, пробіг без підзарядки - понад 200 км.

Як зазначив Пивоварський, щоб підтримати вітчизняного виробника, держава задіяла програму, за якою передбачено 100 млн грн для будівників трамваїв. Ще понад 300 млн грн до цієї суми додадуть органи місцевого самоврядування. А на наступний рік для цієї мети передбачається виділити вже 400 мільйонів державних коштів. Якщо до них додасться 70% дофінансування з боку міст, буде закумульовано понад мільярд гривень для виробництва українських трамваїв, тролейбусів та електробусів.

Львівський електробус вийде на маршрут уже до нового року. Крім того, електронівці випустили для міста три низькопідлогових тролейбуси. А до столиці вже найближчим часом буде відправлено два трамваї.

Фото: vgolos.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-