Яресько не бачить політичної волі зменшити видатки бюджету-2016

Яресько не бачить політичної волі зменшити видатки бюджету-2016

Укрінформ
Міністр фінансів Наталія Яресько говорить про відсутність політичної волі в уряді та Адміністрації Президента зменшити дефіцит бюджету на наступний рік на 60 мільярдів гривень.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Це не може бути рішення Міністерства фінансів, адже це не ми формуємо політику в усіх сферах. Я не можу знайти політичну волю всередині Кабміну і в Адміністрації Президента подавати зменшення видатків на 60 мільярдів. Це відповідальність виконавчої влади: показати, як ми будемо зменшувати видатки, аби не поплатитися за зниження надходжень у результаті податкової реформи стабільністю нашої економіки, яку ми дуже важкими зусиллями в цьому році досягли", - зазначила вона.

За словами Яресько, узгодження з міністерствами щодо необхідності зменшення видатків ведуться вже протягом кількох місяців.

"Ми говоримо з міністерствами про необхідність зменшення видатків вже протягом місяця-двох. На жаль, поки що ці розмови дуже складні. Зараз триває обговорення в Кабінеті міністрів, які конкретно видатки ми можемо скоротити", - повідомила Яресько.

 За її словами, на сьогодні вже зрозумілі пріоритети бюджету на наступний рік, і з урахуванням цього розглядається можливість урізання витрат.

"Перше - це видатки на національну оборону і правозахисні організації. Друге - це соціальні витрати. Третє - це обслуговування боргів. Четверте - це освіта. П'яте - це охорона здоров'я. Шосте - культура. Тобто ви розумієте, що якщо ми шукаємо зменшення видатків, воно має торкатись або всіх, або деяких із цих частин нашого бюджету. І зараз ми шукаємо цей баланс", - зазначила Яресько.

Вона також наголосила, що для того, аби зменшити видатки, має бути не просто змінено цифри в рядках бюджету - має бути змінена сама філософія формування головного кошторису країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-