Проект бюджету обговорять з МВФ і кредиторами - Яценюк

Проект бюджету обговорять з МВФ і кредиторами - Яценюк

Укрінформ
Уряд обговорить проект державного бюджету на 2016 рік з Президентом, фракціями Верховної Ради та міжнародними кредиторами.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд чітко зазначає те, що нам необхідно прийняти збалансований бюджет. Ми виступаємо за скорочення видатків державного бюджету. Це повинна бути спільна політична відповідальність як уряду, так і парламентської коаліції, адже при проведенні скорочення бюджетних видатків як Прем’єр-міністр я ніколи не піду на те, щоб це скорочення стосувалося скорочення соціальних стандартів. Оптимізація витрат державного бюджету і покращення управління коштами – те, про що ми готові вести найширшу публічну дискусію", – сказав він.

Яценюк вкотре наголосив, що разом з бюджетом має бути ухвалена податкова реформа.

При цьому він зазначив, що проект держбюджету і податкова реформа мають відповідати плану реформ, схваленому урядом і підписаному Президентом, що здійснюється у рамках співпраці України з МВФ.

"Ми матимемо перемовини щодо цього з Президентом, парламентськими фракціями і обов’язково з Міжнародним валютним фондом, зовнішніми кредиторами і зовнішніми партнерами", - наголосив Прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-