Українська металургія має незабаром відродитися – експерт

Українська металургія має незабаром відродитися – експерт

Укрінформ
Україна має унікальні природні умови для розвитку металургії, тож ця галузь із часом відродиться. Утім, більшість металургійних підприємств в країні значно застаріли.

Таку думку висловив під час конференції в Оттаві старший науковий співробітник Інституту світової економіки Петерсона Андрес Аслунд, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна має унікально сприятливі умови для розвитку металургії. Вона має залізну руду, вугілля, технології, традиції та вихід до моря для транспортування. Це саме те, що потрібно для сучасного металургійного виробництва. Тож ця сфера повернеться», - сказав Аслунд.

Водночас він наголосив, що нині більшість металургійних підприємств в країні значно застаріли. «Україна має інвестувати у металургію, адже зараз в країні є лише два сучасні сталеварні підприємства. Ахметов був надто заклопотаний скуповуванням нових підприємств, подвоївши кількість своїх співробітників у часи Януковича. Якщо багато купляти, то залишається мало грошей на інвестиції», - зазначив експерт.

На його переконання, ще однією перспективною сферою інвестування в Україні є банківська. «Найкращий час для інвестування у банківську сферу – після проведення ретельної чистки, що саме відбувається в Україні», - наголосив Аслунд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-