У МВФ уточнили щодо можливих змін в умовах кредитування

У МВФ уточнили щодо можливих змін в умовах кредитування

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд вже кілька років працює над реформуванням механізму кредитування країн, які мають відкриті питання щодо суверенної заборгованості.

Таку відповідь дав у четвер офіційний представник Фонду Джері Райс на запитання щодо можливих змін у правилах кредитування МВФ для України, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується нашого кредитування в контексті політики заборгованості, це є частиною набагато більш широкої робочої програми Фонду, пов'язаної з реформою нашої політики кредитування", - зауважив представник МВФ.

Він підкреслив, ця програма перебуває на розгляді Фонду "впродовж останніх кількох років".

Райс зазначив, що вона включає в себе обговорення по реформах, які дозволили би Фонду надати кредит в умовах наявної простроченої заборгованості перед офіційними двосторонніми кредиторами "за обережно обмежених обставин".

Представник МВФ зауважив, що робота на цьому напрямку продовжується. Водночас він не став уточнювати часові рамки, коли може бути прийняте підсумкове рішення, зазначивши, що навряд це можна очікувати протягом наступних кількох тижнів.

Що ж стосується України, Райс підкреслив, що вона наразі продовжує виконувати зобов'язання по російським євробондам.

Тим не менше, представник Фонду закликав обидві сторони "до конструктивної дискусії щодо реструктуризації (російських - ред.) облігацій з метою забезпечення необхідного фінансування за програмою МВФ з підтримки України, а також для допомоги у відновленні боргової стійкості".

Напередодні видання The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела у МВФ повідомило, що Фонд може змінити існуючі правила кредитування в умовах заборгованості України перед Росією по євробондах в розмірі $3 млрд. За інформацією газети, це робиться з метою забезпечення безперешкодного отримання Україною допомоги у $25 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-