Яценюк розповів, про що домовлявся з американським бізнесом

Яценюк розповів, про що домовлявся з американським бізнесом

Укрінформ
У складі американської делегації, що прибула до Києва разом із міністром торгівлі Пенні Пріцкер, були представники найбільших фінустанов та компаній США, у співробітництві з якими Україна надзвичайно зацікавлена.

Як заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк за підсумками цієї зустрічі, у складі делегації було керівництво Citibank, а «Citibank – це елемент реального залучення американських інвестицій в українську економіку, тому що там, де є Citibank, там американський бізнес набагато швидше заходить інвестувати», - зазначив глава уряду.

Під час цих переговорів обговорювалася необхідність проведення конференції із залучення інвестицій в Україну, а також «щоби кредитно-гарантійні установи країн Великої двадцятки провели з нами зустріч з приводу збільшення обсягів інвестицій в українську економіку», зауважив Прем'єр-міністр.

Переговори з керівництвом компаній Cargill та DuPont фокусувалися передусім на розвитку аграрного сектору, з представниками NCH Capital – на венчурному фонді, «який вкладає в українську економіку і буде далі в неї вкладати», додав Яценюк.

Окрім того, за його словами, у зустрічі взяли участь представники компанії Honeywell, яка сконцентрована в першу чергу на інвестиціях в енергетичний сектор і енергоефективність: «Це те, що нам зараз потрібно. Починаючи з лічильників і закінчуючи модернізацією української енергетики - це спільні завдання, які ми поставили на наших переговорах з американським бізнесом».

Ще одна відома компанія, з якою українська сторона має дуже успішний проект, це Westinghouse. Глава уряду підкреслив, що йдеться про проект диверсифікації ядерного пального між Westinghouse і Національною акціонерною компанією «Енергоатом». «Справи йдуть дуже добре. Сподіваємось, що для продовження цього проекту у нас буде можливість отримувати додаткове фінансування, в тому числі від американського EX-IM bank», - наголосив він.

Читайте також: Яценюк розповів, які американські компанії працюватимуть в Україні

Яценюк подякував Пенні Прітцкер за те, «що сьогоднішня зустріч є дуже прагматичною і дуже ефективною».

«Американський бізнес демонструє не на словах, а на ділі, що вони інвестують, вони готові розвивати українську економіку, привозити сюди новий стиль і вид управління. І що двосторонні відносини між Україною і Сполученими Штатами розвиваються як політично й дипломатично, так і економічно», - наголосив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-