Мексика не скорочуватиме обсяги видобутку нафти

Мексика не скорочуватиме обсяги видобутку нафти

Укрінформ
Мексика буде присутня на технічній нараді, яку скликає Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) 21 жовтня у Відні, але скорочувати обсяги видобутку нафти не буде.

Про це заявив у середу міністр енергетики латиноамериканської країни Педро Хоакін Колдвел, повідомляє РБК.

У столиці Австрії учасники ОПЕК мають намір зустрітися з представниками восьми країн-виробників нафти, в тому числі з делегацією Росії.

«Ми направимо туди технічну делегацію, щоб отримати інформацію і обмінятися нею з іншими виробниками, але Мексика не стане брати участь у скороченні обсягів видобутку», – заявив Колдвел.

За його словами, в даний час країна не може піти на такий крок через спад видобутку в останні роки. У липні поточного року її щоденний обсяг виявився на рівні 2,39 млн барелів, що стало найнижчим показником з 1995 року.

На зустрічі у Відні буде присутній і президент Венесуели Ніколас Мадуро.

«Я продовжую пропонувати рівень 70 дол. за барель, – підкреслив венесуельський лідер у своєму виступі 13 жовтня. – Світовій економіці необхідно, щоб у найближчі роки ціни на її головне джерело енергії – нафта – залишалися стабільними».

Високий рівень волатильності на світовому ринку нафти негативно відбивається на стані економіки Венесуели. На думку ряду аналітиків, втрати південноамериканської держави тільки з січня по кінець липня поточного року склали від 13 дол. до 15 млрд. дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-