Рада відмовилася запускати реформу ринку газу

Рада відмовилася запускати реформу ринку газу

Укрінформ
Народні депутати відхилили урядовий законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, пропозицію проголосувати за законопроект № 3072 у першому читанні підтримали лише 129 народних обранців, за повернення документа суб'єкту законодавчої ініціативи виступили 176 нардепів, а пропозиція повернення проекту закону до комітету для підготовки до повторного першого читання набрало тільки 179 голосів.

За результатами голосування Голова Верховної Ради оголосив, що «проект закону вважається відхиленим».

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що документ передбачає внесення змін і доповнень до деяких законів України, які потребують приведення у відповідність у зв'язку з прийняттям закону «Про ринок природного газу».

Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак зазначив, що даний законопроект дозволяє запустити повноцінну реформу ринку природного газу в Україні.

У свою чергу, виступаючи перед парламентарями, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин нагадав, що закон про ринок природного газу був прийнятий ще в квітні цього року, а цей законопроект, за його словами, передбачає лише приведення у відповідність із раніше ухваленим законом інших законодавчих актів.

«Сьогодні ми не вносимо ніяких нових фундаментальних речей - це  всього-на-всього зміни у відповідні закони, щоб позбутися будь-яких непорозумінь і протиріч у старих законах, які зараз існують»,- сказав міністр.

Демчишин підкреслив, що внесення змін потребують 17 нині чинних законів.

У зв'язку з відхиленням законопроекту 3702 спікер оголосив також про перенесення розгляду проектів законів № 3073 і 3074, запланованих на сьогоднішнє засідання, які стосуються внесення змін до Податкового та Митного кодексів відповідно у контексті створення передумов для нової моделі ринку природного газу.

Гройсман підкреслив, що таке рішення прийнято за клопотанням профільних комітетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-