12 країн утворили трансатлантичну вільну економічну зону

12 країн утворили трансатлантичну вільну економічну зону

Укрінформ
США, Канада, Японія та 9 інших тихоокеанських країн досягли згоди щодо Трансатлантичного договору про партнерство, який передбачає утворення між ними вільної економічної зони.

Про це у Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я маю честь повідомити, що Канада приєднується до Трансатлантичного договору про партнерство, як його засновник», - сказав Харпер.

За його словами, немає надійнішого способу забезпечити довготермінове економічне зростання, ніж отримавши доступ до більшої кількості ринків.

«Цей договір є найбільшою угодою щодо торговельного партнерства у світовій історії. Канада може конкурувати з найкращими і вийти переможцем», - наголосив канадський прем’єр.

Він додав, що в майбутньому угода стане стандартом для торговельних відносин у світі.

«ТДП – це більше, ніж прибирання бар’єрів для руху товарів та послуг. Вона стане новим «золотим стандартом» для глобальних торговельних угод та встановлюватиме правила міжнародного руху товарів, послуг, робочої сили, капіталів та інформації у 21 столітті», - зазначив Харпер.

Ратифікація угоди дозволить знизити тарифи та встановити правила торгівлі товарами та послугами у економіках, що складають 40% світового ВВП, та відкриє доступ до майже 800 млн споживачів.

Міжнародні тарифи в межах угоди будуть прибрані або знижені негайно або протягом 15 років.

Членами Трансатлантичного договору про партнерство є Австралія, Бруней, Канада, Чилі, Японія, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, США та В’єтнам.

За словами Харпера, повний текст договору буде оприлюднено «найближчими днями». Кожна країна має ратифікувати остаточну угоду до того, як вона набере сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-