Практично всі критерії для отримання чергового траншу МВФ виконані - Гонтарєва

Практично всі критерії для отримання чергового траншу МВФ виконані - Гонтарєва

Укрінформ
Практично всі критерії для отримання Україною чергового траншу від МВФ виконані, вважає глава Національного банку України Валерія Гонтарєва. 

Таку думку вона висловила в інтерв'ю DT.UA, коментуючи співробітництво з оціночною місією Міжнародного валютного фонду, яка працює зараз в Україні.

"Це запланований візит по другому перегляду програми. Усі критерії, що треба було виконати, принаймні з боку Національного банку, ми виконали. Понад те, нещодавно було засідання в прем'єр-міністра, де були присутні всі міністерства, розглядався консолідований звіт усіх відомств. Я навіть не бачу, щоб якесь із міністерств серйозно десь відставало. Практично все зроблено", - сказала глава Нацбанку.

За її словами, "місія приїхала, зараз технічно відпрацює всі питання. Вважаю, що найбільше запитань буде з приводу нового бюджету, особливо якщо ми кажемо про те, що готується нова податкова реформа. Але це вже - питання суто до Міністерства фінансів. Як ви бачили, перший проект держбюджету було подано на старій податковій базі, і подано було більшою мірою для того, аби просто виконати вимоги закону. Нині, якщо вдасться переконати місію стосовно тих нововведеннях, які пропонує Мінфін, знайти компенсатори, що дають змогу закрити виникаючі діри, особливо у зв'язку із зниженням ЄСВ, усе буде гаразд". 

Як повідомляв Укрінформ, оціночна місія Міжнародного валютного фонду 22 вересня розпочала роботу в Україні. Вона має визначити обсяг виконаних Україною зобов'язань за програмою кредитування Фонду для отримання чергового траншу від МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-