"Антонов" почав будувати Ан-132 разом із Саудівською Аравією

Укрінформ
ДП "Антонов" почало будівництво нового легкого багатоцільового транспортного літака Ан-132, виробництво якого заплановано спільно із Саудівською Аравією.

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

"На даний час розпочато виробництво новітнього багатоцільового транспортного літака Ан-132. У проекті, партнерами якого виступили компанії Королівства Саудівська Аравія, активно реалізується програма імпортозаміщення. Її реалізація передбачає використання обладнання всесвітньо відомих авіаційних компаній: Pratt & Whitney Canada, General Electric, Honeywell, Liebherr and Hamilton Sundstrand", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив керівник "Антонова" Михайло Гвоздьов, одне з найголовніших завдань сьогодні - розширення міжнародного співробітництва, імпортозаміщення обладнання та комплектуючих для літаків: "Ми поставили мету в дуже стислі терміни переорієнтувати виробництво і знайти партнерів серед західних компаній. Вже зараз маємо красномовні результати. Проведено велику кількість зустрічей і переговорів зі світовими лідерами авіації".

На сьогодні "Антонов" завершив етап ескізного проектування Ан-132. Крім того, прийняті основні технічні рішення щодо конструкції планера літака та складу його обладнання.

"На Ан-132 будуть встановлені західні двигуни Pratt & Whitney Canada PW150 з шестилопатевими гвинтами R408 фірми Dowty Propellers, системи життєзабезпечення виробництва компанії Liebherr і найсучасніший комплекс авіоніки компанії Honeywell. Планується використовувати і нову допоміжну силову установку західного виробництва", - повідомили в прес-службі .

Конструкторське бюро підприємства розпочало випуск документації. Перші креслення по планеру Ан-132 вже передані до служби дослідного і серійного виробництва. За графіком дослідне виробництво має завершити складання першого льотного екземпляра Ан-132 у 2 кварталі 2016 року.

Читайте також: Новий Ан-132 з'явиться до кінця 2016 року - Ківа

Літак-демонстратор Ан-132 створюється за контрактом з "KACST" (Центром наукових досліджень і технологій імені короля Абдулазіза). За умовами контракту, ДП "Антонов" як розробник повинен побудувати перший Ан-132, підняти його в повітря та провести початковий етап випробувань, що забезпечує можливість перельоту цього літака до Саудівської Аравії для демонстрації.

"Наш партнер організовує серію презентаційних польотів з метою показати потенційним замовникам можливості Ан-132 в різних географічних і кліматичних умовах. За результатами цієї промо-акції, планується до підписання новий контракт, що передбачає продовження програми Ан-132 - проведення сертифікації та запуск літака в серійне виробництво", - підкреслив Гвоздьов.

Легкий транспортний літак Ан-132 призначений для перевезення різних вантажів масою більше 9 тонн на ближніх і середньо-магістральних маршрутах. Згідно з попередніми оцінками, потреба ринку становить близько 300 таких літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-