Україна показала Ле Бурже проект нового транспортника

Україна показала Ле Бурже проект нового транспортника

Укрінформ
ДП «Антонов» у рамках 51-го міжнародного авіакосмічного салону в Ле Бурже офіційно представило проект перспективного транспортного літака Ан-188.

Проект представив генеральний конструктор ДП «Антонов» Дмитро Ківа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Транспортний літак Ан-188 фактично представлятиме собою перероблений літак Ан-70, оснащений чотирма турбореактивними двигунами виробництва АТ «Мотор-Січ» - Д-436-148ФМ або новітніми АІ-28 замість існуючих гвинтовентиляторних», - зазначив він під час презентації.

При цьому генеральний конструктор не виключив, що на Ан-188 можуть бути встановлені і двигуни західного виробництва. «Цей транспортний літак матиме максимальну злітну вагу 140 т та максимальну масу вантажу, що перевозиться, 40 т, його технічні характеристики дозволять експлуатацію на злітних смугах з грунтовим покриттям довжиною від 915 м», - зазначив Ківа.

Крім Ан-188, ДП «Антонов» також оприлюднило наміри розробити модифікації свого нового середнього транспортного літака Ан-178, який авіавиробник експонує на статичному майданчику цього року в Ле Бурже. Нова версія матиме абревіатуру Ан-178-111 і оснащуватиметься обладнанням та системами західного виробництва, зокрема двигунами серій General Electric CF34-10 Pratt & Whitney PW1500. Крім того, на базі Ан-178 пропонується створити авіатанкер, спроможний заправляти літаки у повітрі. Для цього конструктор планує розмістити у його фюзеляжі цистерну місткістю 15 т пального.

Раніше повідомлялося, що реорганізація авіабудівного концерну ДП «Антонов», яку уряд України розпочав навесні цього року, має на меті збільшення до 50 кількості випуску літаків на рік та запровадження на ньому світових стандартів, вихід на нові ринки, ефективне сервісне обслуговування в будь-якій точці світу.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України передав ДП «Антонов» в управління ДК «Укроборонпром». На переконання української влади, таке рішення допоможе вивести підприємство із затяжної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-