Японці купують Viber

Укрінформ
Японська компанія Rakuten Inc заявила про досягнення згоди щодо купівлі популярного мессенджера Viber за 900 мільйонів доларів.

Про це у п'ятницю на прес-конференції у Токіо повідомив гендиректор японської компанії Хіроші Мікітані, повідомляють іноземні ЗМІ.

"Це придбання є цілковито новою стратегією, яка виведе Rakuten на інший рівень", - заявив Мікітані.

Viber, зареєстрований зараз на Кіпрі, був створений ізраїльським підприємцем Тальмоном Марко. Нині ним користуються близько 300 млн користувачів. У Rakuten - 200 млн користувачів. Таким чином після купівлі мессенджера загальна кількість користувачів сягне півмільярда осіб.

За словами Марко, який теж взяв участь у прес-конференції у Токіо, після продажу Viber зможе стати майданчиком для цифрового контенту, а не тільки для обміну повідомленнями і дзвінками.

Компанія Rakuten Inc в останні роки створила справжній купівельний бум за кордоном. Компанія намагається активно працювати за межами Японії, економіка якої зараз зростає мляво. Rakuten викупив компанії електронної торгівлі від Бразилії до Німеччини. Одні з найбільших придбань - це канадський виробник електронних книг Kobo, онлайн-відеосервіси Wuaki.tv в Іспанії та Viki у Сингапурі. У 2012 році японський гігант вклав великі інвестиції у сайт Pinterest.

Минулоріч операційний прибуток Rakuten Inc зріс на 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-