Французький банк Credit Agricole залишає Грецію

Французький банк Credit Agricole залишає Грецію

Укрінформ
Третя найбільша банківська група Франції Credit Agricole SA залишає Грецію

Третя найбільша банківська група Франції Credit Agricole SA залишає Грецію.

Про це повідомляє Financial Times.

Банк планує згорнути всі операції на території Греції, оскільки надто песимістично оцінює подальші перспективи зростання економіки і розвитку фінансового ринку країни.

Крім цього Credit Agricole зазнав значних втрат через боргову кризу в Греції.

Французький банк отримав пропозицію про купівлю збиткового підрозділу Emporiki Bank of Greece SA від трьох великих грецьких банків: National Bank of Greece, Alpha Bank і Eurobank.

Раніше видання Wall Street Journal повідомляло, що Credit Agricole розглядає різні варіанти виходу з небезпечної ситуації, навіть найбільш агресивні - кинути напризволяще свій грецький актив Emporiki Bank of Greece SA.

Французи придбали його у 2006 р. за 2,2 млрд євро, за 2 роки до початку глобальної кризи. На кінець 2011 р. чисті збитки з рефінансування операційної діяльності Emporiki Bank of Greece досягли 5,5 млрд євро. Збитки самої грецької "дочки" у IV кварталі становили 352 млн євро. В I кварталі вони досягли 905 млрд євро.

Нагадаємо, наприкінці червня Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг Credit Agricole з Аа3 до А2, прогноз "негативний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-