У Польщі делегація з Донбасу познайомились з принципами самоврядування цієї країни

У Польщі делегація з Донбасу познайомились з принципами самоврядування цієї країни

Укрінформ
Представники Донецької та Луганської областей, перебуваючи з візитом у Республіці Польща, ознайомились з принципами самоврядування цієї країни.

Про це у четвер повідомили в департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«З 26 серпня по 5 вересня делегація з Донецької та Луганської областей взяла участь у навчальному візиті «Сталий розвиток громадянського суспільства через розбудову інституту Громадських рад та взаємодію з органами місцевого самоврядування. Досвід Польщі» до Малопольського воєводства Республіки Польща», - йдеться у повідомленні.

В рамках візиту делегація відвідала гміни Нєполоміце, Скавіна, Бабіце, а також солецтво Загуже.

Представникам Донеччини та Луганщини розповіли про три рівні місцевого самоврядування у Польщі, їх повноваження, громадський бюджет, громадські ініціативи, фінансування діяльності неурядового і громадського сектору, а також про ради суспільно-корисної діяльності, які дуже схожі на українські Громадські ради.

У культурному центрі «INSPIRO», який відповідає ряду критеріїв, пов’язаних з функціонуванням моделі місцевого будинку культури, представники делегації ознайомились з найкращою практикою співпраці влади та НГО.

Також учасники навчального візиту відвідали культурно-освітню установу «Multicentrum» публічної бібліотеки в Скавіні, призначену для дітей, молоді та дорослих.

Крім того була зустріч з заступником бургомістра Томашем Ожугом гміни Скавіна, під час якої керівник відділу промоції Томаш Ставови ознайомив з принципами співпраці з громадськістю, які спрямовані на молодь,бізнес, громадські організації.

Даний захід було проведено в рамках Проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та урядом Швеції і реалізується ПРООН, а також за сприяння Донецької облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-