Краматорськ розпочав дводенне святкування Дня міста та Дня машинобудівника

Краматорськ розпочав дводенне святкування Дня міста та Дня машинобудівника

Програма
Укрінформ
Нинішній тимчасовий адміністративний центр Донецької області місто Краматорськ святкує у суботу, 24 вересня, свій 164-й День народження.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, наступного дня, у неділю, краматорчани продовжать святкувати День машинобудівника.

"Від щирого серця вітаю вас з Днем міста і Днем машинобудівника! Ці два свята історично пов'язані між собою, так як наше рідне місто по праву вважається Батьківщиною важкого машинобудування. Ми пишаємося, що в Краматорську живуть і працюють цілі династії талановитих і висококваліфікованих професіоналів, чиї праці знайшли своє втілення в унікальних машинах і механізмах, які сьогодні працюють на благо людства в усіх куточках світу", - привітав краматорчан зі святами міський голова Андрій Панков.  

Насправді ж, святкування розпочалися ще 22 та 23 вересня, в рамках яких пройшли різні культурні та спортивні заходи.

На сам День народження Краматорська для мешканців та гостей приготовано чимало приємних сюрпризів. Головні святкові заходи пройдуть на центральній площі Миру. У цей день об 11:00 розпочалася вяткова культурно-розважальна програма для маленьких мешканців Краматорська. Вулична вистава на ходулях, аквагрим, різноманітні ігри та майстер-класи, а також фотозона – усі ці заходи для дітей безкоштовні.

Далі свято продовжиться фестивалем їжі. На гостей чекатимуть цікаві конкурси та розіграші, величезний асортимент страв, майстер-класи із виготовлення їжі та безкоштовне частування.

 Естафету святкування підхопить усіма улюблений фестиваль фарб Holli, а запальний, наймасовіший танцювальний флешмоб, заявлений на рекорд Краматорська, нікого не залишить байдужим, запевняють організатори свята.

Також пройдуть виставка - ярмарок декоративних голубів і кроликів, ярмарок меду, перший напівмарафон "Наш Краматорськ", "автослалом"- змагання між автолюбителями,  змагання з бамперболу.

В рамках святкового концерту на площі Миру виступить, зокрема, український реп-виконавець, срібний призер шоу "Україна має талант" 2011 року Артем Лоїк.

Пору з цим, недавно відкритому парку культури і відпочинку "Сад Бернацького" пройде "Караоке на майдані", яке проведе популярний ведучий Ігор Кондратюк. В рамках концертної програми у парку виступлять популярна українська група "Скрябін" з вокалістом Євгенієм Толочним  та співачка Ірина Білик.

У неділю, 25 вересня з 15:00 у парку Пушкіна заплановані виставка декоративно-прикладного мистецтва та цікаві майстер-класи. Пізніше, о 16:00 на стадіоні "Блюмінг" розпочнеться святкова програма "НКМЗ-сильні люди, вільні машини". Родзинкою свята стануть виступи Василя Вірастюка, Альони Вінницької та групи "Неангелы". Вхід для усіх бажаючих буде вільним.

Василь Короткий, КРАМАТОРСЬК. 24 вересня 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-