Українські класи вже є у понад 82% шкіл Донеччини, підручників достатньо – Оксенчук

Українські класи вже є у понад 82% шкіл Донеччини, підручників достатньо – Оксенчук

Укрінформ
Українські класи з державною мовою викладання існують у 445 школах Донецької області – 82,8% від загальної кількості шкіл. Всього ж в області діють 325 шкіл, де навчання проходить повністю державною мовою.

Про це повідомила у вівторок під час прес-конференції в АКМЦ в Краматорську директор департаменту освіти та науки Донецької обласної державної адміністрації Надія Оксенчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас 325 шкіл – україномовні, що становить 59,1% від загальної кількості шкіл. А 455 шкіл мають двомовність  і це  - 82,8% від загальної кількості", - заявила вона.

Надія Оксенчук зазначила, що кількість шкіл, які відкривають українські класи- класи з державною мовою навчання - лише збільшується: "Цілі школи переходять на державну мову, райони, Мангушський район, наприклад".

Цього року до шкіл Донеччини прийшли 17, 2 тис. першокласників. З них вже 10,8 тисяч будуть навчатися саме у перших класах з державною мовою, додала вона.

Директор департаменту освіти та науки ОДА зазначила, що раніше було побоювання, що у зв’язку з переходом багатьох шкіл на українську мову може не вистачити україномовних підручників. Однак, відповідна заявку була завчасно подана до Міносвіти і тому підручників має вистачити.

"В цьому році ми тішимося. Адже у минулому році ми отримали підручники для 4-7 класів лише у січні-лютому, і тому півроку діти навчалися без підручників. Однак зараз підручниками для 8 класу Донецька область вже забезпечені на 82% і вони продовжують поступати щоденно. Є така надія, що до кінця вересня ми уже матимемо усі підручники для 8 класу", - повідомила Надія Оксенчук.

Вона додала, що ситуація із забезпеченням підручників в області має кращий вигляд, у тому числі, за рахунок того, що Міносвіти видає підручники на усю область –як окуповану частину, так і підконтрольну Уряду територію – однак не неконтрольовану частину вони не можуть бути поставлені.

"У минулому році область була забезпечена підручниками на 99,9%", - зазначила Надія Оксенчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-