Понад 300 дітей з окупованих територій вже навчаються дистанційно в школах Донеччини

Понад 300 дітей з окупованих територій вже навчаються дистанційно в школах Донеччини

Укрінформ
На сьогодні понад 300 дітей з тимчасово окупованих територій вже записалися на навчання за дистанційною формою у визначених п’яти школах Донецької області.

Про це повідомила у вівторок під час прес-конференції в АКМЦ в Краматорську директор департаменту освіти та науки Донецької обласної державної адміністрації Надія Оксенчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вже є платформа. Наш інститут післядипломної освіти її придбав, розробили контент, визначили 5 шкіл, які будуть опорними школами у дистанційному навчанні. Діти реєструються. На сьогоднішній день їх вже понад 300", - заявила вона.

Надія Оксенчук додала, що реєстрація лише розпочалася і буде тривати до кінця першого семестру.

Дистанційні заняття з учнями вже не будуть такими, як були у минулому році, запевнила  керівник освітнього департаменту ОДА. "Це вже буде проходити не просто як заняття з дитиною - окремо за завданнями онлайн. А це вже буде як урок: діти занесені до класних журналів, вони проходять весь матеріал, який проходять діти у звичайних школах, а вчителі отримають додаткову оплату за цю роботу", - зазначила вона.

За її словами, навчатися за дистанційною формою зможуть усі бажаючі. При цьому, це стосується не лише дітей з тимчасово окупованих територій, а й дітей з обмеженими потребами, тих, які захворіли на тривалий час чи кудись поїхали.

Поки за результатами дистанційного навчання не можна бути отримати свідоцтво чи атестат про освіту. "Тобто, все одно в 9 чи 11 класі діти, які навчалися дистанційно,  повинні приїхати до своєї школи, за якою вони закріплені, і здати відповідні тести, контрольні роботи тощо", - зазначила Надія Оксенчук.

Наразі в Донецькій області визначені наступні школи для дистанційного навчання:

  • Дистанційна школа м. Бахмут ЗОШ №18 (м. Бахмут,  вул. Ювілейна, 34, тел. 3-14-46, shkola18.eksternat@yandex.ua, сайт https://sites.google.com/site/artschool18/) 
  • Дистанційна школа м. Краматорськ ЗОШ №8 (м.Краматорськ, вул.Двірцева, б. 57а, тел. (06264) 7-25-28 - приймальня , 7-42-83 - заступники директора, e-mail: sch_8@ukr.net, сайт: www.kramsch8.ho.ua) 
  • Дистанційна школа м. Слов'янськ ЗОШ №13 (м. Слов'янськ, вул. Ясна, 19, e-mail slavschool13@ukr.net, сайт https://www.facebook.com/slavschool13, телефон (0626) 66-58-66)
  • Дистанційна школа м. Покровськ ЗОШ №9 (м.Покровськ, м-н "Шахтарський" Телефон 52-56-48 E-mail School9dnkras@meta.ua Сайт школи www.krasnoarmiysk-school9.edukit.dn.ua)
  • Дистанційна школа м. Маріуполь ЗОШ №29 (м. Маріуполь, вул. Зелинського, 37/39, тел. (0629) 37-68-13 — приймальна, email - marschool29@mail.ru).

​Більш детальніше з системою дистанційного навчання на Донеччині можна ознайомитися за наступним посиланням.

Василь Короткий, КРАМАТОРСЬК. 20 вересня 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-