З лютого на Донеччині запрацює масштабна система екологічного моніторингу

З лютого на Донеччині запрацює масштабна система екологічного моніторингу

Укрінформ
Обласна влада Донеччини розробила програму моніторингу екологічної ситуації, в рамках якої стаціонарні станції контролю за чистотою повітря будуть встановлені у Маріуполі, Кураховому, Бахмуті, Новомиколаївці, Краматорську, Новолуганському. Старт масштабної системи моніторингу очікується у лютому наступного року.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook uолова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський. 

"Розуміючи важливість питання екології на Донеччині і глибину проблеми, моя команда від початку роботи в ОДА визначила одним із пріоритетів поліпшення екологічної ситуації в області. Від початку року ми працювали над програмою грунтовного екологічного моніторингу. Сьогодні програма зверстана", - йдеться у повідомленні.

При цьому, розроблена програма вже почала реалізовуватися. Так, у середу в Краматорську було встановлено тестовий зразок станції контролю за чистотою атмосферного повітря.

"До кінця року завершимо закупівлю обладнання і програмного забезпечення через Прозорро та навчимо персонал. Орієнтовно з лютого – старт масштабної системи моніторингу за забрудненням і забруднювачами. Обладнання в реальному часі буде слідкувати за концентрацією викидів в атмосферу діоксиду азоту, діоксиду сірки, діоксиду вуглецю, сірководню та пилу", - повідомив П.Жебрівський.

За його словами, на першому етапі відбуватиметься контроль викидів в повітря.

"Наступним кроком – встановимо обладнання для контролю за чистою води та грунтів. Таким чином Донеччина буде першою областю в Україні де буде впроваджено масштабний контроль за екологією та забрудненням навколишнього середовища", - додав очільник області.

Василь Короткий, КРАМАТОРСЬК. 8 вересня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-