Жебрівський: Настане день, коли завдяки силі захисників прапор України майорітиме по всій Донеччині

Жебрівський: Настане день, коли завдяки силі захисників прапор України майорітиме по всій Донеччині

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації, керівник ВЦА Павло Жебрівський висловив впевненість, що настане день, коли завдяки силі й міцності українських воїнів уся Донеччина знов розквітне жовто-блакитними прапорами.

На цьому наголошується у вітанні Павла Жебрівського з нагоди Дня Державного Прапора. 

"На жаль, сьогодні частина Донецької області перебуває під стягами загарбників. Але я впевнений, що настане день, коли завдяки силі й міцності наших захисників уся Донеччина знов розквітне жовто-блакитними прапорами", - йдеться у повідомленні.

Очільник області наголосив, що з часів Революції гідності прапор України став не лише символом української свободи і незалежності, а й натхненням у боротьбі патріотично налаштованих українців за демократію та європейські цінності.

"Друзі, приєднуйтесь до відзначення патріотичного свята. Нехай сьогодні в Донецькій області не залишиться жодного будинку, який не прикрашав би український прапор. Зі святом, донеччани!", - йдеться у вітанні.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, 23 серпня Павло Жебрівський у Маріуполі урочисто підняв український стяг на площі Воїнів-визволителів та привітав мешканців міста із Днем Державного прапора України. Він наголосив, що прапор – це головний атрибут державності України. "Сьогодні воїни АТО під цим знаменом відвойовують незалежність України, обороняють Маріуполь, не дозволяють рашистським найманцям  контролювати нашу землю, знищувати те, за що боролися наші прапрадіди", - підкреслив П.Жебрівський.

Під час урочистостей очільник області вручив почесні нагороди Донецької облдержадміністрації представникам трьох поколінь мешканців міста. Їх отримали Олександр Сидоренко, український плавець, чемпіон літніх Олімпійських ігор 1980 року. Тоді він установив олімпійський рекорд  на дистанції 400 метрів. Через рік спортсмен виграв чемпіонат Європи на дистанції 200 метрів, а у 1982 знов мав першість у цій дисципліні на чемпіонаті Світу.

Відзначено було також Олександра Лашина – відомого українського ломуса, п'ятикратного переможця змагання Найсильніша Людина України. Він також був учасником змагання «Арнольд Стронґмен Класік» серед аматорів. Окрім цього, спортсмен взяв бронзу на чемпіонаті Світу у командному змаганні ломусів.

Наймолодшою, хто отримав нагороду Донецької ОДА,  стала учениця 9 класу, призерка Міжнародної екологічної олімпіади Катерина Малкіна. Робота юної дослідниці посіла у Нідерландах друге місце серед 200 учасників. Дівчинка представила роботу по утилізації пластикових відходів.

Сьогодні з Маріуполя до Краматорська також стартував автопробіг на чолі із Павлом Жебрівським під українськими прапорами. Один зі стягів, який майорить над машинами – символічний об’єднавчий подарунок маріупольців для краматорчан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-