За півроку бізнес Донеччини дав у бюджет області понад 5,6 млрд грн

За півроку бізнес Донеччини дав у бюджет області понад 5,6 млрд грн

Укрінформ
За підсумками І півріччя 2016 року збір коштів до зведеного бюджету Донецької області склав 5,64 млрд грн, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 1,66 млрд грн.

Про це повідомляє на своєму сайті головне управління ДФС у Донецькій області.

"За період січень-червень 2016 року збір коштів до зведеного бюджету Донецької області склав 5,64 млрд гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 1,66 млрд. гривень", - йдеться у повідомленні.

Із загальної суми надходжень до Державного бюджету України надійшло понад 2 млрд грн, що на 37% або на 560 млн грн перевищує показники 2015 року.

"Вагому частку надходжень від платників податків до державного бюджету займає податок на додану вартість. З початку року надходження склали 646 млн. грн., що на 270 млн. грн.  більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Зокрема, таке збільшення пов’язане з введенням в дію системи електронного адміністрування ПДВ та інших якісних сервісів ДФС", - зазначається у повідомленні.

При цьому, майже 64% від загального збору зведеного бюджету припадає на місцеві бюджети області. За І півріччя 2016 року місцеві бюджети Донеччини поповнились на майже 3,6 млрд грн, що на 44% або на 646 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Такий ріст надходжень зумовлено позитивною динамікою сплати податку з доходів фізичних осіб, плати за землю та інших податків, додали у ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-